Naš sistem najbolje funkcionise kada je JavaScript uključen.

| LekarskiPregled

Anti-aging ovo anti-aging ono. O čemu se zapravo ovde radi?

Nega lica je danas jedna od najpopularnijih, kao i najtraženijih grana dermatologije. Kako zbog njene medicinske svrhe, tako I estetske, nega lica kao polje rada u dermatologiji je danas postala svakodnevna praksa za žene, međutim i muškarce.

Počevši od raznih vrsta tipova kože, do još raznivrsinijih dermatoloških problema, nega lica je pojam izuzetno velikog spektra. Ovog puta naša online platforma će se fokusirati na anti-aging tretmane i potrudićemo se da Vam kroz ovaj artikal, pomenuti medicinski zahvat nege lica približimo što više. Naravno, zakazivanje online uz našu platformu je moguće i sve što treba da uradite jeste da odete na početnu stranu našeg sajta, izaberete kada želite da budete pregledani i popunite ostala kratka pitanja o samom pregledu.

Šta je Anti-Aging nega lica?

Danas sve popularniji, anti-aging medicinski zahvat je najjednostavnije objašnjeno zahvat koji će Vaše lice vratiti u najzdravije i najlepše doba Vaše kože.
Anti-aging nega lica u potpunosti osvežava kožu I po Vašoj želji I odabiru stvara rezultate Vaših snova. Poenta anti-aging nege ne leži isključivo u estetskoj slici kože i lica, već i u samom zdravlju kao I kvalitetu. Anti-aging osvežava ceo kožni sistem region lica i stavlja fokus na izuzetnost kožnih ćelija. Važno je napomenuti da je anti-aging nega lica zapravo skup više tipova dermatloških zahvata koji uz svoj miks daju neverovatne rezultate.

Miks dermatoloških zahvata se prilagođava pacijentu, tj. njegovoj medicinskoj slici i po informacijama koje Vaš izabrani dermatolog dobije i prouči, Vi dobijate određene, prilagođene tretmane kože. Pored same medicinske slike i stanja Vaše kože, doktor uz Vas i Vaše preference bira tretman koji bi Vama najviše prijao i doneo Vam najveći nivo relaksacije dok tretman traje i vrši promene na Vašoj koži ili konkretnije licu.

Svaki anti-aging tretman je medicinski proces koji varira. Vremenski nije određen, i Vaše lice igra glavnu ulogu u vremenskom razdoblju do kog će doći do konkretnih, preliminarnih i vidljivih promena na Vašoj koži. Pored Vašeg lica i tipa kože, bitno je izabrati tretmane koji će Vama takođe vremenski odgovarati. Nekim grupama medicinskih zahvata treba više vremena do vidljivih promena, nekim grupama naprotiv treba dosta manje vremena. Samim tim je i ovaj izbor na Vama, te se pažljivo konsultujte sa Vašim izabranim lekarom.

U proseku promena anti-aging zahvata nege lica će biti vidljiva za 2 nedelje pa do mesec dana. Da bi promene postale svakodnevnica Vašeg lica, nega mora da postane redovna i uz razgovor I dogovor sa Vašim izabranim dermatologom morate da ponavljate anti-aging medicinske metode na određeno vreme.

Pročitajte intervju koji smo napravili sa DR Iva Ćirović iz Dental & Esthetic Team na temu upravo Anti-aginga.
Dr iva Ćirović, dental & esthetic team danas pričaju o anti-aging

Da zakažete pregled, konsultacije ili da im samo pošaljete poruku, posetite njihovu stranicu Dental & Esthetic Team

Šta sve spade u anti-aging zahvate?

Kao što je već objašnjeno, anti-aging proces je izuzetno dugotrajan i prilagodljiv. Nije konkretan, već se kombinuje i menja po potrebi pacijenta i tipu kože i samih preferenci.

Anti-aging zahvati se satoje od hirurških, ali I nehirurških tretmana. U zavisnosti od samog cilja anti-aging zahvata, doktor razmatra najbolje opcije po Vas i dobija najbolji paket mogućnosti i izbora. Tretman se takođe sastoji I od HAIR MATRIX tretmana koji obnavlja kvalitet, gustinu i volumen Vaše kose, te uz svežiji i mlađi izgled lica, dobijate I osveženje kose. HAIR MATRIX tretman je jedan od mogućih tretmana u anti-aging paketu.
Neki od potencijalnih tretmana za kombinovani paket:

1. Podizanje kapaka
2. Uklanjanje podočnjaka
3. Hijaluronski fileri - usne, nazolabijalne brazde, facelifting u 8 tačaka
4. Botox tretmani
5. PRP tretmani- jedinstven tretman za lice face MATRIX, za kosu MATRIX
6. Mizoterapija koktelima


Najvažnije za Vas je da posle osnovnog razmatranja anti-aging medicinskog zahvata obavezno zakažete konsultacije sa lekarom i uz znanja profesionalca shvatite šta je za Vas najidealnije. Lekarski pregled možete zakati na našoj platformi u terminu koji Vama najviše odgovara, sve što treba da uradite je da odete na početnu stranu sajta i popunite tražene informacije.

Kućna anti-aging nega

Moguća solucija za pacijente koji izbegavaju medicinske zahvate, jeste I kućna anti-aging nega lica I zrele kože.
Prvi korak kućne nege je naravno konsultacija sa izabranim dermatologom I dogovor o proizvodima koje možete da koristite. Spektar proizvoda je enormno veliki, te je jako važno da što detaljnije I opreznije birate proizvode za anti-aging kože s’obzirom da ćete se većinom sami brinuti o Vašoj koži I licu. Neki od koraka kućne nege lica I anti-aginga su prvenstveno
1) Detaljno čišćenje kože
2) Toniranje i priprema kože za masažu
3) Masaža anti-age uljem ili kremom
4) Maska za lice
5) Nanošenje glavnog porizvoda – seruma
6) Hidratacija

Ovaj proces treba ponavljati, ali uz dogovor sa dermatologom odrediti na koliko tačno vremena.

Profesionalna nega anti-aging

Profesionalna anti-aging nega lica se svodi na hirurške I nehirurške skupove zahvata koji se izvode uz profesionalne medicinske sprave I serume koji se koriste isključivo u ordinacijama uz kontrolu I prisustvo lekara dermatologa.

Kao što je već objašnjeno u prethodnom delu bloga, profesionalna anti-aging nega lica je efikasniji proces koji se obavlja isključivo uz lekara I prati se po određenom planu I programu.
Neke od mogućih profesionalnih tretmana lica za anti-aging efekat su hijaluronski fileri za usne, nazolabijalne brazde, facelifting u 8 tačaka I botox tretmani, kao I masaže lifa uz profesionalne medicinske spravice I aparate.
Kao I kućna nega lica, ovi zahvati se povremeno obnavljaju, takođe uz savete Vašeg izabranog lekara.

Ako se odlučite za anti-aging tretmane, zakažite Vaše prve konsultacije baš ovog trenutka preko naše platforme. Klik na početnu stranu, popunite par jednostavnih zahteva i već ste spremni za dogovore I prvi korak do osvežavanja Vaše kože i lica!

Pročitajte intervju koji smo napravili sa DR Iva Ćirović iz Dental & Esthetic Team na temu upravo Anti-aginga.
Dr iva Ćirović, dental & esthetic team danas pričaju o anti-aging

Da zakažete pregled, konsultacije ili da im samo pošaljete poruku, posetite njihovu stranicu Dental & Esthetic Team

Dodaj komentar

Potreban ti je lekar? Pronađi termin na LekarskiPregled.rs

Imamo veliki izbor ordinacija i lekara iz različitih oblasti medicine, što znači da možeš pronaći specijalistu koji će se brinuti o tvom zdravlju na način na koji tebi odgovara. Bez obzira da li tražiš pedijatra, ginekologa ili specijalistu za neku drugu oblast, mi ćemo ti pomoći da pronađeš idealnog lekara.

Zakazivanje pregleda online, brzo i jednostavno, gde god da se nalaziš. Ne gubi vreme čekajući u redu ili tražeći slobodan termin, već jednostavno poseti lekarskipregled.rs i zakaži pregled u samo nekoliko klika.Brzo, sigurno i praktično. Zakazivanje pregleda nikada nije bilo lakše!

Čitaj još tekstova

Razumeti glavobolju: više od samo bola u glavi
Razumeti glavobolju: više od samo bola u glavi
16.02.2024. 7 min

Glavobolja je neizbežna saputnica ljudskog iskustva, jedna od onih dosadnih i često bolnih pojava koja nas može preplaviti u najneočekivanijim trenucima. Često je tretiramo olako, možda kao posledicu stresa ili umora.

Escherichia coli: bakterija koja izaziva kontroverze u svetu mikrobiologije
Escherichia coli: bakterija koja izaziva kontroverze u svetu mikrobiologije
01.02.2024. 9 min

Escherichia coli, često poznata kao E. coli, je bakterija koja je postala poznata širom sveta, ali ne samo zbog svoje prisutnosti u crijevima ljudi i životinja. Ova bakterija je često centralna figura u istraživanjima u oblasti mikrobiologije.

Bypass želuca: gastric bypass - roux-en-y
Bypass želuca: gastric bypass - roux-en-y
31.01.2024. 14 min

Hirurgija za bypass želuca, poznata i kao "Roux-en-Y," predstavlja medicinski postupak za gubitak telesne težine. Ovaj postupak deluje modifikacijom vašeg digestivnog sistema.

Dodatni Medicinski Alati

Medicinski kalkulatori su online alati putem kojih možete veoma lako, unošenjem traženih vrednosti da izračunate određene parametre vezane za stanje vašeg organizma.

Uloguj se i pošalji komentar

Imaš nalog? Odlično. Uloguj se!

Ako nemaš, napravi nalog.
Registracija traje manje od 10 sekundi!

Zdravo slovo

Zdravo slovo blog je sastavni deo platforme Lekarskipregled.rs i ima za cilj da informiše pacijente o raznim temama. Takođe, jedan od ciljeva je da pacijenti razumeju značaj preventivnih lekarskih pregleda.
Zdravlje ne sme da čeka!

Još ovakvih tekstova pravo na vaš email