Naš sistem najbolje funkcionise kada je JavaScript uključen.

| LekarskiPregled

Dr iva Ćirović, dental & esthetic team danas pričaju o anti-aging

Borba protiv vremena ili usporavanje istog. Da li imamo šanse? Koji su ovogodišnji trendovi? Kada je "pravo" vreme za prvi tretman? Danas za sve nas o anti-agingu, tretmanima, profesionalnoj i kućnoj nezi, priča Dr Iva Ćirović iz Dental & Esthetic ...

Kafa, ratluk i priča može da počne

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Dr Ćirović na izdvojenom vremenu da sa nama porazgovara o temi koja je sve više aktuelnija u Srbiji. Žargonski rečeno , medicinski hype je trenutno upravo na anti aging tretmanima. Detaljniji tekst na ovu temu možete pročitati ovde:

Anti-aging ovo anti-aging ono. O čemu se zapravo ovde radi?

LekarskiPregled: Kako bismo napravili mali uvod, kažite nam nešto više o Dental Esthetic team ordinaciji - koji su neki vaši počeci? Šta biste izdvojili u dosadašnjem radu?

Dr Iva Ćirović: D&E team je ordinacija opste i specijalističke stomatologije i estetske i antiejdzing medicine. Kao neko ko je uvek voleo negu, sminku, razne tretmane za negu lica i tela ne čudi me cinjenica da sam se još na poslednjim godinama studija stomatologije zainteresovana za antiejdzing medicinu.
Tako sam nakon završenog Stomatološkog Fakukteta u Beogradu paralelno sa doktorskim studijama na VMA pohadjala razlicite edukacije iz polja antiejdzing medicine kako u Srbiji tako i u inostranstvu.
Kao neko ko je počeo svoju ordinaciju da razvija od nule paralelno na dve strane jako sam ponosna na činjenicu da nakon 7 godina mi imamo pacijente koji su tu sa nama od prvog dana.

Jedan od mojih najvećih uspeha je to da sam od ove godine član izvršnog odbora Sesiama-a, našeg najvećeg udruženja za estetsku i antiejdzing medicinu gde zajedno sa mojim kolegama učestvujem u organizaciji najvećih kongresa iz polja antiejdzing medicine kao i promocije naših lekara i našeg udruženja u svetu.

LekarskiPregled: Koje usluge vaši pacijenti najviše traže?

Dr Iva Ćirović: Što se tice stomatolologije uvek je jako aktuleno izbeljivanje zuba, a u poslednje vreme sve je veće interesovanje za Non prep vinire, odnosno za čuvene keramičke ljuspice kojima možemo skoro svaki osmeh učiniti savršenim.
Što se tice antiejdzing tretmana, nekada su to bili tretmani mezoterapije, a sada definitivno prvo mesto drže hijaluronski fileri.

LekarskiPregled: Da li biste idvojili nek uslugu koja je trend ove godine ili za koju smatrate da će to postati?

Dr Iva Ćirović: Nešto sto je kod nas novo su definitivno tretmani koji utiču na regeneraciju kože, posebno na ožiljke, kao sto je Nitija kolagen tretman. Apsolutni hit ove sezone je Lola tretman ,koji predstavlja kombinaciju biorevitallizacije i hijaluronskog filera. Na taj način jednim tretmanom negujete kozu lica ali i utičete na blago zatezanje i isticanje kontura lica.

LekarskiPregled: Koji bi po vašem mišljenju bio starosni opseg vaših pacijenata?

Dr Iva Ćirović: Naši pacijenti su definitivno dame u najboljim godinama, opsega od 30 do 50 godina. Ali takođe imamo i veliki broj mladih devojaka koje pokusavamo da edukujemo kako da se neguju na pravi nacin i da sacuvaju svoju prirodnost i individualnost.

LekarskiPregled: Da li postoji “parvo” vreme za antiaging procedure?

Dr Iva Ćirović: Pravo vreme je onaj trenutak kada shvatite da su se pojavile prve bore na vašem licu. Svi naši tretmani daju najbolje i najlepše rezultate kada se rade polupreventivno.
Ja to često umem da uporedim sa farbanjem kose u plavo… Mnogo lepsu boju dobijate kada farbate izrastak kose koji je umerene veličine,nego kada morate da ofarbate mnogo veci izrastak, onda cete sigurno imate razliku u nijansama plave boje. Verujete mi,svaka plavuša zna o cemu vam pričam:)

LekarskiPregled: Navikli smo da dame vode više računa, ali da li se i u kojoj meri muskarci opredeljuju za neku od vaših usluga? I koja bi to usluga bila?

Dr Iva Ćirović: Vrlo smo ponosni na činjenicu da su skoro 30% nasih klijenata muškarci. Sve više su im zanimljivi tretmani kojima mogu da neguju svoju kozu,najčešće mezoterapija i PRP tretmani. Mada jako veliki broj njih se odlučuje i za botoks tretmane kako za ublažavanje bora, tako i za terapiju prekomernog znojenja.

Dr Iva Ćirović, Dental & Esthetic Team

LekarskiPregled: Profesionalna nega podrezumeva sve usluge koje vi nudite, a sta biste svrstali u kućnu antiaging negu ili koje biste 3 stvari izdvojili kao krucijalne u okviru kućne nege?

Dr Iva Ćirović: Pravilna nega je definitivno kombinacija kućne nege, kozmetickih tretmana i antiejdzing medicine. Ono što bi svaka dama uvek trebala da praktikuje je uklanjanje sminke sa lica, povremeni mehanički piling kože lica i naravno adekvatna krema za lice.

LekarskiPregled: Da postoji preparat ili preparati koje biste želeli da preporučite, a da spadaju u kućnu negu ili prevenciju ubrzanog starenja kože, prevencije raka kože ili tome slično?

Dr Iva Ćirović: Ono sto je naša prva preporuka kako za naše dame tako i za njihovu decu jeste Bioderma kozmetika. Bioderma u svojoj ponudi ima kozmetiku za sve tipove koze, od normalne, masne, osetljve do koze sa atopijskim dermatitisima. Takođe tu je i njihova linija za zaštitu kože od sunčevih zraka i ublažavanja postojećih fleka nastalih od sunčanja.

LekarskiPregled: Da li postoji nešto što nismo pitali, a želeli biste da poručite svojim pacijentima i korisnicima platforme LekarskiPregled.rs ?

Dr Iva Ćirović: Svim vasim čitaocima želela bih da porucim da je osnova svakog lepog lica negovana koža i zdrav i lep osmeh.

Vodite računa o vašem zdravlju i okružite se samo pozitivon energijom.
Zato mi nasu ordinaciju i volimo da nazovemo malom oazom lepote i zdravlja.

Veliki pozdrav za sve čitaoce!

Zakažite pregled već danas!

Detaljne informacije o Dental & Esthetic Team, možete pronaći na profilnoj stranici ordinacije klikom na ovaj link Dental & Esthetic Team

Dodaj komentar

Potreban ti je lekar? Pronađi termin na LekarskiPregled.rs

Imamo veliki izbor ordinacija i lekara iz različitih oblasti medicine, što znači da možeš pronaći specijalistu koji će se brinuti o tvom zdravlju na način na koji tebi odgovara. Bez obzira da li tražiš pedijatra, ginekologa ili specijalistu za neku drugu oblast, mi ćemo ti pomoći da pronađeš idealnog lekara.

Zakazivanje pregleda online, brzo i jednostavno, gde god da se nalaziš. Ne gubi vreme čekajući u redu ili tražeći slobodan termin, već jednostavno poseti lekarskipregled.rs i zakaži pregled u samo nekoliko klika.Brzo, sigurno i praktično. Zakazivanje pregleda nikada nije bilo lakše!

Čitaj još tekstova

Razumeti glavobolju: više od samo bola u glavi
Razumeti glavobolju: više od samo bola u glavi
16.02.2024. 7 min

Glavobolja je neizbežna saputnica ljudskog iskustva, jedna od onih dosadnih i često bolnih pojava koja nas može preplaviti u najneočekivanijim trenucima. Često je tretiramo olako, možda kao posledicu stresa ili umora.

Escherichia coli: bakterija koja izaziva kontroverze u svetu mikrobiologije
Escherichia coli: bakterija koja izaziva kontroverze u svetu mikrobiologije
01.02.2024. 9 min

Escherichia coli, često poznata kao E. coli, je bakterija koja je postala poznata širom sveta, ali ne samo zbog svoje prisutnosti u crijevima ljudi i životinja. Ova bakterija je često centralna figura u istraživanjima u oblasti mikrobiologije.

Bypass želuca: gastric bypass - roux-en-y
Bypass želuca: gastric bypass - roux-en-y
31.01.2024. 14 min

Hirurgija za bypass želuca, poznata i kao "Roux-en-Y," predstavlja medicinski postupak za gubitak telesne težine. Ovaj postupak deluje modifikacijom vašeg digestivnog sistema.

Dodatni Medicinski Alati

Medicinski kalkulatori su online alati putem kojih možete veoma lako, unošenjem traženih vrednosti da izračunate određene parametre vezane za stanje vašeg organizma.

Uloguj se i pošalji komentar

Imaš nalog? Odlično. Uloguj se!

Ako nemaš, napravi nalog.
Registracija traje manje od 10 sekundi!

Zdravo slovo

Zdravo slovo blog je sastavni deo platforme Lekarskipregled.rs i ima za cilj da informiše pacijente o raznim temama. Takođe, jedan od ciljeva je da pacijenti razumeju značaj preventivnih lekarskih pregleda.
Zdravlje ne sme da čeka!

Još ovakvih tekstova pravo na vaš email