Naš sistem najbolje funkcionise kada je JavaScript uključen.

Kako izračunati termin porođaja - kalkulator trudnoće

Za izračunavanje termina porođaja, uzećemo u obzir parametre kao što su prvi dan poslednje menstruacije kao i na koliko dana dobijate ciklus. U koliko period ,na koliko ciklus dolazi, varira - to nije problem, prikazaćemo vam tabelu sa par mogućih opcija.

Prvi dan poslednje menstruacije

Većina trudnoća traje oko 40 nedelja (ili 38 nedelja od začeća), tako da je obično najbolji način da procenite krajnji rok da izbrojite 40 nedelja, odnosno 280 dana, od prvog dana poslednje menstrualne menstruacije (LMP).

Takođe biste mogli da oduzmete tri meseca od prvog dana poslednje menstruacije i dodate sedam dana. Prvi dan vašeg LMP-a je kako većina ginekologa procenjuje krajnji rok za bebu. Ali zapamtite, to je samo procenjeni rok, a ne krajnji rok za dolazak vaše bebe. Samo 4 posto beba se rodi na predviđeni rok.

Mogu li da isplaniram krajnji datum?

Bilo da pokušavate da izbegnete da budete trudni usred leta ili ste učiteljica koja želi da maksimalno iskoristi slobodno vreme sa vašim mališanom, možete pokušati da odredite period kada da zatrudnite kako biste "isplanirali" krajnji rok.

Ali čak i ako ste jedna od srećnijih koja je u stanju da zatrudni kada to zaista želi, samo zapamtite da verovatno nećete moći tačno da mapirate kada ćete roditi - dan (ili čak nedelju ili mesec!). Ipak, možete da isprobate naš ovulacioni kalkulator, koji koristi datum vašeg poslednjeg menstrualnog perioda i tipičnu dužinu ciklusa kako biste otkrili dane kada ćete najverovatnije biti plodni i povećati šanse za začeće.

Da li moj termin može da se promeni?

Da, datum termina može da se promeni. Iako to definitivno nije razlog za brigu, vaš lekar može da vam promeni datum termina iz više razloga kako vaša trudnoća napreduje. Može biti da ste imali nepravilne menstruacije i da su vam rani ultrazvučni pregledi bili pogrešni, ili da je vaš prvi ultrazvuk bio u drugom tromesečju. To može biti i zato što je vaša visina fonda abnormalna, ili su vaši nivoi alfa-fetoproteina (AFP), proteina koji je napravila beba, izvan uobičajenog opsega. Razgovarajte sa svojim ginekologom ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica.

Izračinajte termin porođaja

Prvi dan posledenje menstruacije

Ciklus period na:

Podeli Tekst Sa Prijateljima